Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Nieuw

Dataminimalisatie bij online klantreizen

ID-Wallets geven bedrijven en consumenten de macht over data

In de digitale jungle van vandaag is dataminimalisatie dé truc voor bedrijven en consumenten. Door alleen de broodnodige gegevens te verzamelen, kunnen bedrijven de privacy van hun klanten beter beschermen en voldoen aan regels zoals de AVG. Dit bouwt vertrouwen op en maakt klanten blijer.

Voor consumenten betekent dataminimalisatie meer controle over hun persoonlijke info. In een tijd van constante datalekken en cyberdreigingen willen mensen zeker weten dat hun gegevens veilig zijn en alleen voor het juiste doel worden gebruikt. Minder gegevens delen betekent minder risico en een betere bescherming van hun privacy. Dit is cruciaal voor een positieve online ervaring.

De Datakeeper ID-wallet is gebouwd op vertrouwen en transparantie, met dataminimalisatie als speerpunt. ID-wallets zoals Datakeeper laten consumenten hun identiteitsgegevens veilig opslaan en delen. Consumenten bepalen precies welke info ze delen, terwijl bedrijven alleen de noodzakelijke gegevens opvragen tijdens de klantreis. Dit voorkomt onnodige gegevensverzameling en verkleint de kans op misbruik.

Een voorbeeld van succesvolle dataminimalisatie zien we in de huursector. Bij klanten zoals BPD, CBRE en REBO worden het inschrijf- en toewijzingsproces voor huurwoningen slim gescheiden. Tijdens de inschrijving worden alleen basisgegevens gevraagd. Pas bij de toewijzing worden aanvullende gegevens opgevraagd. Dit beschermt de privacy van huurders en zorgt ervoor dat gegevens alleen gedeeld worden wanneer dat echt nodig is. Deze aanpak verhoogt de klanttevredenheid, zorgt voor meer eerlijkheid in het verhuurproces en maakt het efficiënter voor verhuurders.

De toekomst van online klantreizen ligt in veilige en slimme dataverzameling. Door ID-wallets te gebruiken en dataminimalisatie toe te passen, profiteren zowel bedrijven als consumenten van een vertrouwder en soepeler digitale interactie. Dit is een win-winsituatie die de weg vrijmaakt voor een veiligere en klantvriendelijkere digitale toekomst.

Lees meer nieuws berichten

Brondata delen door consument via Datakeeper beschikbaar op HDN-platform

Lees nieuws bericht ›
Een eerlijke review van BPD Woningfonds

Lees nieuws bericht ›