Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Nieuw

Jelle van der Meulen CTO bij Datakeeper

Persbericht

Utrecht, 2 juli 2024 – Datakeeper heeft Jelle van der Meulen (42) aan zich verbonden als Chief Technical Officer (CTO). Hij was al ruim 3 jaar bij Datakeeper als ingehuurde Product Manager via Mobiquity aan de slag. Van der Meulen gaat deel uitmaken van het managementteam van Datakeeper.

Jelle van der Meulen: “Ik heb de reis van kleine startup naar scaleup van Datakeeper de laatste drie jaar meegemaakt. Omdat ik de kracht van Datakeeper ken, ben ik ervan overtuigd dat we een grote groei gaan doormaken. Als we over drie jaar terugkijken en met elkaar zeggen ‘weet je nog, drie jaar geleden waren we nog die scaleup en kijk eens waar we nu staan met een sterk gegroeid professioneel bedrijf’ dan wil ik ook die reis meegemaakt hebben.”

Leslie Hogeveen, managing director van Datakeeper: “We zijn heel blij dat we Jelle bereid hebben gevonden om CTO te worden. Jelle kan, vanwege zijn betrokkenheid sinds het begin, bijdragen aan de snelheid van ontwikkeling, zonder aan kwaliteit in te boeten. Gezien de snelle en grote groei die we sinds onze zelfstandigheid doormaken is dat cruciaal.”

Alleen strikt noodzakelijke data delen
Datakeeper maakt het mogelijk om snel, betrouwbaar en overzichtelijk data van een consument met een bedrijf te delen. Een consument bewaart zijn eigen data volledig veilig versleuteld op zijn eigen telefoon in de Datakeeper kluis. ID-verificatie, leeftijdsverificatie, financiële check kunnen zo snel, veilig en eenvoudig uitgevoerd worden door bedrijven. Omdat Datakeeper werkt met dataminimalisatie weet de consument zeker dat hij alleen de strikt noodzakelijke data deelt. De regie ligt dus bij de consument. Datakeeper werkt met gevalideerde brondata die direct van de officiële instanties afkomstig zijn of via NFC/OCR technologie direct vanuit het brondocument zoals een paspoort, ID-kaart en rijbewijs.

Flexibele datakluis
Datakeeper werkt als datakluis. Een consument bewaart zijn eigen data volledig veilig versleuteld op zijn eigen telefoon in de Datakeeper kluis. Voordeel daarvan is dat een consument dus niet steeds opnieuw zijn data hoeft op te halen bij de bronnen als er een nieuw dataverzoek komt van een bedrijf. En dat gaat steeds vaker gebeuren de komende jaren. Van der Meulen: “Er zijn ook apps die als sluis werken. Die sluizen jouw persoonlijke data alleen door. Dus jouw data bewaren om opnieuw te kunnen gebruiken kan daarmee niet. Dat kost veel extra tijd voor de consument omdat dan voor ieder dataverzoek opnieuw de data bij de bronnen opgehaald moeten worden. Daarom hebben wij gekozen voor het kluisprincipe als basis waarbij we heel makkelijk op maat in kunnen stellen dat, als dat nodig is voor een bedrijf, sommige van de data weer even vers opgehaald worden bij de bron. Datakeeper biedt dus zowel de voordelen van een kluis als van een sluis.”

Datakeeper is sinds 2019 ontwikkeld binnen de Rabobank. Banken hebben geavanceerde beveiligingsmaatregelen om klantinformatie te beschermen. Die kennis en dat denken is meegenomen bij het ontwerpen van Datakeeper. Sinds december 2023 is Datakeeper zelfstandig om uit te kunnen groeien tot dé sector overschrijdende standaard voor gemakkelijk, veilig en privacy vriendelijk digitaal ID-gebruik tussen consumenten en bedrijven.

Voor het volledige artikel op Emerce klik hier.

Lees meer nieuws berichten

Brondata delen door consument via Datakeeper beschikbaar op HDN-platform

Lees nieuws bericht ›
Bescherm de gegevens van je klanten: Veilig data delen met ID-wallets

Lees nieuws bericht ›