Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Nieuw

Een eerlijke review van BPD Woningfonds

De vastgoedsector is een van de voorlopers in de toepassing van brondata in hun verhuurprocessen. En met goede reden.

Met een toenemend aantal inschrijvingen per woning is het van essentieel belang om het proces efficiënter, betrouwbaarder en klantvriendelijker te maken. Met Datakeeper maken we dit mogelijk. Door gebruik te maken van specifieke en gevalideerde klantgegevens kunnen we het matchingsproces bij toewijzing versnellen, objectiever maken en het risico op fraude en uitval minimaliseren.

Bekijk hoe BPD Woningfonds de verhuurervaring transformeert met Datakeeper

Al ruim een jaar maakt BPD woningfonds het mogelijk om voor geïnteresseerde huurders op een snelle, veilige en makkelijke manier informatie te delen via brondata. Brondata wordt zowel voor de inschrijffase als de toewijzingsfase gebruikt. De data die wordt uitgevraagd varieert per fase, en komt uit verschillende bronnen zoals de Belastingdienst, Mijn Overheid en het UWV. Per fase wordt slechts de benodigde data opgehaald om passend te kunnen toewijzen aan de juiste betrouwbare huurder.

Rebecca Haasdijk Senior assetmanager:

De inzet van brondata via de Datakeeper app helpt ons om in een vroeg stadium het inkomen te toetsen van onze kandidaat huurders om zo te zorgen dat de mensen daadwerkelijk passen bij de woning en doorgaan in het proces.

Het resultaat? Sinds de implementatie van Datakeeper is het aantal afgeronde complete inschrijvingen met maar liefst 300% gestegen. Dit toont aan dat klanten het nieuwe proces aanzienlijk gemakkelijker vinden dan voorheen, waarbij ze tientallen PDF's moesten uploaden. Recent gebruikersonderzoek binnen BPD woningfonds bevestigt dit, met een gemiddelde beoordeling van 8.5 voor het gehele inschrijfproces. Een uitstekend resultaat waar we trots op zijn!

Lees meer nieuws berichten

De Belastingdienst en Datakeeper komen met een Self Sovereign Identity escape room

Lees nieuws bericht ›
Partnering Signicat en Datakeeper visual.
Signicat en Datakeeper onderzoeken samen de markt voor Identity wallets

Lees nieuws bericht ›