Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Nieuw

Bescherm de gegevens van je klanten: Veilig data delen met ID-wallets

Als bedrijf wil je de persoonlijke gegevens van je klanten veilig houden. Datalekken en datadiefstal komen steeds vaker voor, en de gevolgen kunnen groot zijn. Door gebruik te maken van ID-wallets en dataminimalisatie, kun je de gegevens van je klanten beter beschermen en je bedrijf beschermen tegen risico's.

Wat zijn ID-wallets?
ID-wallets (ook wel datawallets genoemd) zijn digitale kluizen waarmee consumenten hun persoonlijke gegevens versleuteld op hun eigen telefoon kunnen bewaren. Voorbeelden zijn de Datakeeper app en oplossingen die de Nederlandse overheid binnenkort lanceert. Met een ID-wallet kunnen bedrijven snel en veilig de identiteit, leeftijd of financiële gegevens van klanten verifiëren zonder toegang te krijgen tot alle details.

Hoe werkt het voor jouw bedrijf?

  1. Eenvoudig en veilig: Vraag alleen de gegevens op die je nodig hebt. Bijvoorbeeld, als je wilt controleren of een klant genoeg verdient om een dienst af te nemen, krijg je een "ja" of "nee" antwoord in plaats van exacte cijfers.

  2. Dataminimalisatie: Werk volgens het principe van dataminimalisatie. Dit betekent dat je alleen de strikt noodzakelijke gegevens opvraagt. Dit beschermt niet alleen de privacy van je klanten, maar zorgt er ook voor dat je voldoet aan de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming).

  3. Betrouwbare gegevens: De klant haalt broninformatie van officiële instanties op via de ID-wallet app. Deze gegevens zijn versleuteld en niet aanpasbaar, waardoor jij als bedrijf zeker weet dat de data betrouwbaar is.

Voordelen voor jouw bedrijf

  • Verbeterde beveiliging: Gegevens zijn versleuteld en worden alleen gedeeld op basis van jouw specifieke verzoeken.

  • Risicobeperking: Minder kans op reputatieschade en juridische problemen door datalekken.

  • Efficiëntie: Snelle en betrouwbare verificatie van klantgegevens zonder uitgebreide papieren rompslomp.

  • Tevreden klanten: Bied je klanten de zekerheid dat hun privacy gerespecteerd wordt, wat het vertrouwen in jouw bedrijf vergroot.

Conclusie
Door gebruik te maken van ID-wallets en dataminimalisatie zorg je ervoor dat je als bedrijf de persoonlijke gegevens van je klanten optimaal beschermt. Je hebt alleen toegang tot de noodzakelijke informatie en minimaliseert de risico's van datalekken en datadiefstal. Zo bouw je aan een betrouwbare relatie met je klanten, gebaseerd op veiligheid en vertrouwen.

Lees meer nieuws berichten

Bescherm je privégegevens: Hoe ID-wallets je data veilig houden

Lees nieuws bericht ›
De EDI-wallet komt eraan!

Lees nieuws bericht ›